kedd, január 05, 2021

az új kormányról es...

Én nagyon szkeptikusan figyelem a román politikát. Szerencsére kezdek lejönni a témáról és esténként hírek helyett már filmet választok, nappal persze a programozás mellett jó egy-két hírportált is nyitva tartani. Remélem nemsokára ezek is egyre kevéssé fogják elvonni a figyelmemet.

Szóval akartam arról is írni, hogy az új kormányban van egy-két olyan meglepetés, ami jól hangzik egyelőre, aztán persze meglátjuk, mi sűl ki belőle.

Egészen pontosan rájuk gondolok: Cătălin Drulă, szállítási miniszter, mert a Pro Infrastructura alapítvány tagja volt, akik úgy tűnt, komolyan követték az infrastruktúrális fejlesztéseket. Rajta kívűl még Alexandru Nazare pénzügyminiszternél és Claudiu Năsui gazdasági miniszternél jó pont, hogy külföldön tanultak és Ciprian Teleman kutatási miniszternél, hogy van cége ami mesterséges intelligenciával foglalkozik.

Na, itt legalább van potenciál, hogy élnek-e vele, az majd eldől. Még van jó 10 év gatyába rázni ezt az országot, utána már csak egy stratégia marad, eladni a földet, a vizet és a levegőt, de valószínűleg ez csak egy generáció számára biztosít kellemes megélhetést, ebbe egyébként egy kicsit én is belelógok majd. Utána meg, vízözön, de legalább majd mesterséges intelligencia fog segíteni jó kibúvókat kitalálni, miért nem csináltuk jobban.

Jó kis játékzene.

Jó kis mósön dizájn.

Nincsenek megjegyzések: