péntek, január 22, 2021

a lufi elszállt

A Gúgel bejelentette, hogy leállítja a Loon nevű programját, ami arról szólt, hogy internetet szórjanak luftballonokról, amelyek elég magasan szállnak, hogy nagy területre szórják a jelet és ott olyan ügyesen lavíroznak a szelek között, hogy akár két hónapot is fenn tudnak maradni egy adag nemes gázzal, amivel töltve vannak.

Jól hangzott ez a dolog, csak sajnos elég sokáig tartott az egész és közben a SzpészIksz már több mint 1000 internet szóró szatellitet bocsájtott fel alacsony Föld körüli pályára (az elsők még 1000 km fölé szálltak, az utolsók már csak 300 km fölé) és még vagy 30000-et fel akarnak lőni és valószínűleg a Gúgel rájött, hogy nem tud velük versenyezni. Kár érte, a verseny az jó, bár érdekes módon az amerikai nagy it titánok nem igazán szeretnek versenyezni egymással, mindenki egy-egy jól körülhatárolt dologra koncentrál, talán a felhő szolgáltatás az egyetlen dolog amiben valamennyire versenyeznek, bár abban is mindenki próbálja inkább a saját kis előnyével elcsábítani az embereket.

Na de reméljük a SzpészIksz jó és olcsó netet fog adni a világnak, mindenkinek jut majd belőle és így mindenki gyárthat fék nyúzt mindenkinek. Esténként meg ha felnézünk az égre, olyan lesz mint az autópályán. A csillagászok nem fognak örülni, de hátha jön már a Holdra egy bázis és tesznek mellé pár csillagvizsgálót is.

Zenének jöhet egy kis Classic House. Jó kis energija van benne.

Pikszeleknek meg jöhetnek kéké animációi.

Nincsenek megjegyzések: