vasárnap, január 24, 2021

miért fékeznek a nyúzok?

Néha elgondolkodom a fék nyúzokon, mert nincs mit tenni, itt vannak és itt lesznek még sokáig.

Jó lenne, ha lenne valami jó cikk róla valahol, ami összefoglalja azt, hogy honnan jön és hova tart. Ha valaki tud ilyesmit, akkor megköszönném, ha kommentben belinkelné.

Bizonyára régi dolog már az, hogy megpróbáljuk a népeket félrevezetni azzal kapcsolatban, hogy mi is történik valójában, egyrészt nagyon nehéz tudni azt, hogy mi is történik valójában, másrészt valamilyen szintű absztrakció azért kell, harmadrészt meg az emberek szeretik ha hazudnak nekik, ha olyant hazudnak ami megfelel a világképüknek. Erről talán ha kedvem lesz, még írok.

Amiről most akarok írni, az az, hogy talán már a titkosszolgálatok is rámozdultak a fék nyúzra, bizonyára fel lehet majd használra sokmindenre.

Persze a maximális hatás elérésének érdekében, először meg kell tanulni használni ezt a technológiát. Szóval először fel kell mérni, hogy hogyan kell adagolni a hülyeséget, hogy elhiggyék, hány rész valóság kell egy rész hazugsághoz, mindezt persze annak függvényében, hogy milyen messze történt térben és időben az esemény amit el akarunk ferdíteni.

Azt is ki kell kísérletezni, hogy kik azok a vektorok akik a legjobban terjesztik a fék nyúzokat, persze ez is függ a fék nyúz témájától. Megannyi változó, megannyi lehetőség, nem csoda, hogy amíg ezt a paraméter teret rendesen felderítik, annyi fék nyúzt zudítanak ránk, hogy lassan megfulladunk benne. Na persze nem szó szerint, csak az agyunk fullad meg és utána már csak egy cérna marad ami összeköti a füleinket és a szemeinket, hogy le ne essenek.

Csak hogy konkrétumot is írjak, tényleg nem tudom megérteni, hogy kinek az érdeke a koronavírus vakcináról fék nyúzt terjeszteni, hogy azzal majd gonoszságokat fognak velünk csinálni. Ha a legegyszerűbb megoldást keresném, akkor azt mondhatnám, hogy valószínűleg az állam bácsi akarja a nyugdíjpénztár hiányát csökkenteni ezzel a módszerrel... Persze az is lehet, hogy valakik fel akarják vásárolni a teljes turisztikai ipart Európában és ehhez előtte be akarják dönteni a turizmust a gazdag nyugati nyugdíjasok kinyírásával, akik állítólag a turisták legnagyobb szegmensét adják...

Az a jó a fék nyúzban, hogy sose lehet kifogyni az alternatív hülyeségekből, igazság csak egy van, hazugság végtelen. Lassan már személyre szabottan is gyárthatják.

Amíg ezen töprengünk, sétálhatunk Tokióban és mehet a lo-fi.

Pikszelek. Kis burtalista fotográfia.


Nincsenek megjegyzések: