kedd, március 12, 2024

ha a medvék látogatnák a nép házát, minden sokkal jobb lenne

Egy kicsit még háborgok itt, úgysincs aki megállítson.

Van egy gazdasági elv, miszerint érdemes mindig az ellenkezőjét csinálni annak amit mások csinálnak. Persze, a nincs ingyen ebéd elv alapján ez sem egy könnyebb vagy jobb út mint az, ha azt csináljuk mint amit mások csinálnak, de legalább a rizikót szétkenjük egy nagyobb tortára. Népszerűbb megfogalmazása ennek az, hogy vegyél olcsón és adj el drágán (azaz vásárolj amikor mindenki elad és adj el amikor mindenki venne).

Ezt szerintem Romániában különösen gyümölcsözően lehetne alkalmazni a gazdaság fejlesztésének stratégiájában. Szóval itt tényleg érdemes lenne a természetbe, a turizmusba fektetni, de úgy igaziból, nem csak szavak szintjén, ahogy tesszük azt már megannyi éve. Talán Romániában van a legjobb karban még a természet, egyszerűen mert még nem volt időnk lerombolni, ide jár még az angol király is, ha egy kicsit sétálni szeretne egy igazi mezőn. Arról nem is beszélve, hogy a természet rombolása egyre gyorsabbá válik a jövőben, igazán megérné egy oázist fenntartani és ápolni, a kikapcsolódni vágyó nyugati embernek.

Sajnos nincs nálunk egy csepp vízió se, csak papagájként ismételjük a nyugati szólamokat, de amikor valaki beállít egy politikushoz valami hülye ötlettel, de egy kicsit hajlandó csurrantani-cseppenteni neki belőle, akkor már lehet bármit. Európa szemétdombja lesz ez az ország, pedig az ékköve lehetne 20 év múlva. Na de hát a rombolás mindig is sokkal profitábilisabb volt rövid távon mint az építés, főként ha megússzuk az igazi felelősségre vonást utána. Csak a tétet kell mindig emelni.

Demó.

Zene. Zene. Zene.

Nincsenek megjegyzések: