csütörtök, március 14, 2024

adattárolót a pínek!

Van itt ez a vidió, amiben Sabine bemutat egy bejelentést, amely szerint sikerült 1 petabites lemezeket gyártani, persze még csak kísérleti stádiumban van az egész. Vicces, milyen nagyon véget ért a kompakt lemezek korszaka, fogalmam sincs mikor használtam utoljára egyet. De azért ha még csak 1 terabájtos lemezeket is sikerülne készíteni, ha mondjuk csak 1 euróba kerülnének és olyan 2-300 euró lenne hozzá az iró/olvasó egység, én biza visszatérnék rájuk a személyes adataim archiválásának céljából. 1 petabájtnak nem is igazán hiszem, hogy hasznát tudnám venni, az már olyan méret amire mondjuk egy egész város egy napi életét fel lehetne venni. Bizonyára egészen új lehetőségeket nyitna egy ilyen mértékű előrelépés.

Volt egyszer egy érdekes poll a tuitteren. Valaki azt kérdezte meg, hogy mit szeretnél leginkább, hogy egyik napról a másikra megszázszorozódjon a:

a) számítási sebesség

b) hálózatos adatátviteli sebesség

c) egységnyi helyen az adattárolási mennyiség

Én persze az a)-ra szavaztam, de azt hiszem, ezzel a kérdéssel sok mindent meg lehet tudni egy emberről, és nem csak azt, hogy most éppen min dolgozik. :)

Demó.

Zene. Zene. Zene. Zene. Zene.

Cucc. Cucc.

Nincsenek megjegyzések: