szombat, február 06, 2021

álom az államban Nevadában

Nevadában benyújtottak egy törvényt, ami a tech cégeknek megengedné, hogy nagyobb területeken saját törvényeket alkossanak és alkalmazzanak. És átvegyék a helyi közigazgatás szerepét is.

Nagyon nem olvastam át a cikket, de azért elég durván hangzik, hogy ilyesmikkel próbálják csalogatni a cégeket a sivatagba. Mondjuk Las Vegasnak is saját törvényei vannak, még ha nem is egészen hivatalosak, gondolom ez ott elég divatos dolog.

Persze most mindenki disztópiát vizionál, én is inkább ezzel teggelem ezt a bejegyzést utópia helyett, de remélem lesz még hasonló bejegyzés amit utópiával teggelhetek. Egy kis algoritmikus kormányzás szerintem pont jó megoldás lenne sok mostani problémára, lehet, hogy a tech cégek is ilyen irányba mozdulnak el, ha tényleg lesz ilyen törvény és egyesek meg is próbálnak élni vele.

Persze gondolom visszamenőlegesen alkalmazni fogják a Tecla gigagyárra, szóval lehet hamarabb lesz hatása és sajtója a dolognak mint gondolnánk.

Ugyanakkor meg nem tudom miért csak a tech cégeknek engednék ezt meg. Szerintem a sajtkészítőknek is ugyanannyi joguk van saját törvényeket hozni, mint a cset alkalmazások készítőinek.

Zene.

Pikszelek.

Nincsenek megjegyzések: