hétfő, január 16, 2006

Csipike a gonosz blogger

Szombaton voltunk Metróban. Porszívót akartunk vásárolni, sikerült is, meg sok olyan dolog is sikerült, amit nem is akartunk. Az elején. Nagy szerencsénk volt az Endi szüleivel, vittek és hoztak, nélkülük lehetetlen lett volna azt a sok cuccot elcipelni, vagy akár eljutni a Metróig. Legalább nem néz ki annyira üresen a hűtőszekrényünk. És a kamránk sem.

Néztünk filmeket is, mindhárom Cruel Intentionst, fordított sorrendben. A harmadik nagyon elment egy irányba és bár gyengus volt, azért a másodiknál mégis jobb volt, ami totálisan laska volt, ennyire rossz filmet már nagyon rég nem láttam. Teljesen koncepció és ötlet nélküli volt, semerre sem haladt, semmivel nem foglalkozott, a főszereplők is csak ténferegtek egész végig a monitoromon. Csoda, hogy még megy. Az első az egész jó volt, van neki valamilyen hangulata, ami már jó dolog. Mondjuk háromszor kellet nekifussunk, de legalább a monitor biztonságban volt. Néztünk még King Kongot. Nekem tetszett, nem olyan dolog mondjuk, amiben sok értelmet kell keresni, egy óriasi majomról szól, amelyik fákat eszik és nem szőke szépségeket, de ezt senki nem hiszi el neki, ezért körbedobál pár embert pár kényelmetlen helyen, de ez már inkább az ő bajuk. A végén meg a szépség legyőzi a szörnyeteget. Azért valaki belegondol, hogy mik mennek már a képernyőn? Meddig lehet ezt még fokozni, egy óriási majom négy dínót püföl szét kérem. Talán ha legközelebb négy tengeralattjárót fog szétpüfölni, az még olyanabb lesz. Az egyetlen baja a filmnek, hogy nincs benne egy gramm feszültség sem. Viszont most túl vagyunk a Darkness című filmen is, régen éreztem ilyen feszültséget thrilleren, ez most nagyon jól működött, csak a vége lett kicsit gyengécske, pedig azt már fülhallgatóval néztem, mert Eszter közben belealudt. Sajnos a készítők nem tudtak leszállni eléggé az óriási témájukról, nevezetesen a sötétség eluralkodásáról és a végén már erőtlen lett a megoldás, mákerált, a csattanó pedig már teljesen elvékonyodott.

No, most megyek még egy kicsit vörösebbres festeni a kék eget. Mikor lesz egy játékban szó a Második Világháború egyik legnagyobb hőséről, Alan Turingról, meg a Bletchley Parkról? Gondolom, a statisztikus kódfejtés nehezen ültethető át játékba.

Nincsenek megjegyzések: