hétfő, október 31, 2022

film

Ebben a hónapban sem néztünk sok filmet és nem is írtam le a gondolataimat időben, most meg nincs nagy kedvem, szóval ez gyors lesz.

Cryo (2022): Szeretem az amatőr/kis költségvetésű sci-fi-ket, ez talán egy kicsit túl amatőr volt és még a csavar sem sikerült valami érdekesre a végén, amiért általában érdemes végigszenvedni ezeket, szóval nem ajánlom.

Jacob's Ladder (1990): Ezt azért néztem meg, mert a Silent Hill alkotója mondta, hogy sokat inspirálódott belőle. Tényleg jó volt, de ma már nem olyan nagyon erős a látvány és a végén a csavar is eléggé elcsépeltnek számít. De azért jó cucc, jól fenntartja a feszültséget.

Valerie and Her Week of Wonders (1970): Hát ez jó kis film volt, de azt ne kérje senki, hogy elmondjam miről szólt, az viszont biztos, hogy egy szép csajjal bármilyen szürreális művészkedést el lehet adni.

King Richard (2021): Érdekes a Williams testvérek története, főként mivel ezt már valamennyire én is követtem és emlékszem, hogy az elején Venust nyomták, de Serena lett a király(nő). Akár azt is lehetne érteni a filmből, hogy az ember a saját sorsának kovácsa, ha nem tudnám, mekkora BS ez, főként Amerikában. Sajnos megmarad a mese terén, de hát ez van, majd legközelebb kevesebb lesz a BS.

Pride and Perjudice and Zombies (2016): Ez jó poén volt, nekem mostanában bejön a zombis téma, ilyen kontextusban nézendő mindenképpen. Jó volna még egyéb nem szokványos zombi filmeket nézni, ha lennének.

House of the Dragon (1. szezon): Most úgy döntöttünk, hogy időben követjük a Game Of Thrones világ újabb hajtását. Nem olyan rossz, de nem is nagyon érdekes, sok szempontból elüt azért az alapműtől, nincs annyi karakter, nem arról szól, hogy brutális a világ és az emberek elmennek a falig (egyesek szó szerint), itt próbálnak megértőek és családcentrikusak lenni az emberek, aztán persze gondolom a végére csak egy maradhat, ilyen a középkori utódlás logikája. Azért nézzük majd a következő évadot is, de nem valami nagy szám az ami eddig volt, persze biztos lesz néhány nagy csavar, ha már így megágyaztak neki.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: