szombat, január 08, 2022

összkomfortos barlanglakás kiadó

Belengettek egy törvényt, miszerint az új építésű blokkokban nem lehet saját gázkazánt használni, vagy a blokknak kell legyen saját kazánja, vagy a városi távhőszolgáltatásra kell kapcsolódni. Merthogy az önálló gázkazánok használják fel az energiát a legkisebb hatékonysággal és a környezetet pedig védeni kell.

Nagyon gyanús ez a történet nekem, ugyanis Romániát egyáltalán nem érdekli a környezetvédelem és nem emlékszem semmi olyan törvényre amióta követem a híreket, ami bármiben is korlátozta volna a gazdaság nagy szereplőit, leszámítva talán a minimálbérrel való trükközéseket és bizonyos adózási dolgokat, amelyekhez a gazdasági szereplők a legkönnyebben tudnak alkalmazkodni.

Szóval az a sejtésem, hogy ezt a törvényt maga az építőipar kérte, mert tudja, hogy az emberek nem nagyon bíznak a közösben nálunk, főként nem azok, akik új lakást tudnak vásárolni, szóval akkor majd gyorsan felszípják a most elérhető lakáskészletet. Gondolom, nem éppen olyan rózsás a helyzet, mint azt az építőipar állítja, lehet, hogy az árak még nőni tudnak, mert mindig találnak olyan embereket, akik megengedhetik magunknak és elhiszik a mesét, hogy a lakások árai sosem fognak csökkenni, de a tranzakciók száma jelentősen lecsökkent. És talán nem is igazán látható az a platform ami majd újra növekedési pályára állítja a keresletet.

Egyébként nem hallottam azt sem, hogy nagyon tiltakozott volna az építőipar a törvény ellen, semmi diszkrimináció, semmi kiszámíthatóság, semmi. Gondolom, akkor helyezik majd hatályon kívül ezt a törvényt, amikor ők kérik. Mert egyébként ha tényleg foglalkoznának a környezetvédelemmel, akkor nem hagynák, hogy a bukarestieket megfojtsák a város határában elégetett szemét füstjével. De hát pár garas onnan is csurran-cseppen és a "gazdaság mindenekfelett".

No, ez természetesen csak spekuláció részemről, lehet, hogy új aranykor jön az építőiparban miután legyűrjük a víruskát. Majd megírom azt is, ígérem.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: