kedd, január 25, 2022

ááágyúú golyóóóóóó

Kicsit sem hagy nyugton ez az ukrajnai helyzet. Pedig most nincs nagy szükségem ilyeneken agyalni. Legyen már vége, lehetőleg békés úton.

Ma eszembe jutott, hogy hallottam még ezt a nótát, hogy majd a nagyobb és fejlettebb ország simán elsöpri a kisebbet. Csak akkor az Osztrák-Magyar Monarchia akart odapörkölni a szerbeknek. Azt hiszem, az oroszok sem igazán értik, mibe vágnak bele egy ilyen háborúval. Védelmi oldalon minden megengedett, még az ágyúkat a városok tereire is kihelyezni, támadó oldalon viszont a városokra lőni nagyon nem ildomos, már száz éve sem volt az, most meg végképp. Amúgy Putyin bármennyire is el akarja játszani a Volga géniuszát, messze nem akkora stratéga, mint azt képzeli magáról. A Donbaszban is csak azt érte el, hogy leválasztott néhány millió orosz szimpatizáns szavazót Ukrajnáról és elkezdte élesztgetni az ukrán nacionalizmust, amellyel végleg elvesztette a politikai befolyását Ukrajnában. Egyesek szerint csak ennek a visszaszerzése amúgy is a célja, de ez már nem működik a 21. században.

Meg aztán, most éppen Amerikának és Angliának is van egy jó nagy csorba amit le kéne törölni a nemzetközi imázsukról. Szerintem messze nem lesznek olyan engedékenyek mint az európaiak, akik szépen belesétáltak az olcsó gáz csapdájába.

Én azért még mindig remélem, hogy nem lesz háború, talán van a nyugaton még egy-két ász a tarsolyban, lehet, amikor Putyin kiadja a parancsot, amíg leér a papiros a távközlési irodába, megcsörren a piros telefon...

Zene.

Nincsenek megjegyzések: