vasárnap, november 15, 2020

újabb román tragédia

Ha kimarad egy napi bejegyzés, az jó. Jó nekem, mert semmi olyan nem történt, amiről írni kéne (vagy ritkább esetben, de azért cenzúrázom magam). Jó a blognak, mert nem kerül bele újabb butaság, nem közeleg a vég, amikor letörlöm.

Ma nem ilyen nap van.

Történt, hogy Piatra Neamţ-on tűz ütött ki az intenzív osztályon ahol a koronavírusos betegeket kezelték és tíz beteg meghalt, a gárdás orvost, aki szintén égési sérüléseket szenvedett, már el is szállították Belgiumba, ott nagyobb eséllyel él túl.

Erre a hős egészségügyi miniszter kijelenti, hogy mindenki hibás az esetért, amiért elfogadtuk, hogy az utóbbi 30 évben tönkremenjen a román egészségügyi rendszer. Na most ez akkora baromság, hogy muszáj volt ma erről írnom. Elvégre reprezentációs demokráciában élünk, három hét múlva választanunk kell, hogy kire bízzuk a törvényhozás jogát, ahelyett, hogy mi gyakorolnánk, szóval nem tudom, mi a francot tehettem volna én, hogy megakadályozzam ezt a tragédiát? Egyetlen jogom az, hogy kimondhatom a véleményem és tüntethetek, de ez utóbbit most még fel is függesztették. De azt megígérem, ha valaki tüntetni hív a rendszer ellen, szíves örömest menni fogok. Emlékszem, milyen jókat tüntettünk Verespatakért minden vasárnap még Ponta idején. Itt az ideje, hogy újra nekifogjunk...

Nincsenek megjegyzések: