csütörtök, november 05, 2020

és mégis blogol

Azt hiszem, mégis a blogolás az én műfajom. Eleinte ugye voltak a blogok, aztán jött a twitter és a youtube, legalábbis az én online aktivitásomban, de leginkább mégis inkább a blogoláshoz szeretnék visszatérni.

Szóval ezentúl megpróbálok naponta egy bejegyzést írni. Azért, mert valami írnivaló mindig van, de hosszú és okos bejegyzésekhez meg nincs kedvem és az amúgy is több napba tellene. Ezért inkább rövidebbeket fogok írni, csak egy gondolatot vagy kettőt, azt is röviden.

Továbbá inkább reflektálni fogok dolgokra, nem igazán rólam fog szólni amit írok. Annak az időnek vége.

 

Most ugye az amerikai elnökválasztás a fő téma. Két napja rá vagyok cuppanva a CNN-re, de már nagyon várom, hogy vége legyen. Természetesen nagyon fontos, hogy mi lesz az eredmény, sokkal fontosabb mint azt bárki fel tudná fogni, de ettől függetlenül nagyon lefárasztott ez az egész procedúra és persze az utóbbi négy év is. Rossz belegondolni, hogy mennyi energiát emészt fel ez az elnökválasztás és mennyire gyenge eredményt fog szülni. Azt hiszem, hogy nem éri meg az egész, ez is jelzi a nyugati demokráciák lassú bukását, egyre inkább bullshit jobokra megy el a legtöbb energia. Hogy miért van ez így? Na erről fogok még értekezni, de természetesen oda fogok kilyukadni, amihez egy kicsit értek, hogy ha egy optimalizációs feladatot akarunk megoldani, akkor a számítástudomány alapján gyakran könnyebb ellenőrizni az eredmény helyességét mint megtalálni azt az eredményt, ezért leginkább arra fektetik a hangsúlyt a legtöbb helyen, hogy egy adott (valamilyen szuboptimális módon kiválasztott) eredményről (jelöltről) bebizonyítsák, hogy ő az optimum és nem arra, hogy tényleg megkeressék a legjobb eredményt. Ezt általában hazugsággal érik el...

A mai jótúb a 4k-s Freedom.

Nincsenek megjegyzések: