vasárnap, január 15, 2023

egy új kor kapujába értünk. egy hete. ma már benne járunk térdig

Kéne valamit írni, de inkább írnék a fogmosásról mint az agymosásról, mert egy cseppet sem vicces, de mégis muszáj írni.

Szerencsére a mesterséges intelligencia mindig szolgáltat valami érdekeset.

Az e heti két hír, ami most éppen eszembe jut, hogy az ópenéjáj-ban a májkroszoft 49% részesedést vesz 10 milliárd dolcsiért, a másik 49%-ot talán már eladták, vagy még csak tervezik. A legérdekesebb viszont az, hogy a szerződés szerint, ha termelnek 150 milliárd profitot, akkor visszaszáll a tulajdon az ópenéjáj-ra. Szóval nagyon biztosak a fiúk magukban, hogy a következő pár évben elkezd dőlni a lé.

A másik hír meg az, hogy valami művészek összeálltak és beperelték a sztéböl difjúzsönt és még pár ilyen képgeneráló vagy tároló céget, merthogy a mesterséges intelligencia ellopja a szellemi tulajdonukat. Kíváncsi leszek mi fog ebből kisülni, a szellemi tulajdonjog elég fura szerzet, szerintem nem igazán áll meg az érvelésük, ugyanakkor elég fontos a jövő szempontjából ez az ügy, valószínűleg beszállnak majd a nagyágyúk is, ha érdekük szolgálja. De az is lehet, hogy a művész urak és hölgyek csak fizetnek egy nagyon drága magyarázatot a sztéböl difjúzsön működéséről. Meglátjuk.

Demó.

Zene. Zene.

Nincsenek megjegyzések: