péntek, január 20, 2023

a válság a barátod

Úgy tűnik, ezen a héten igazán beindult a válság az ájtí óriásoknál, a májkroszoft, az amazon és a gúgel is bejelentette, hogy megválik a munkaereje nem elhanyagolható részétől. Milyen érdekes ez a kapitalizmus, mindenkinek éppen ugyanakkor jut eszébe bejelenteni a leépítéseket. Vajon miért?

Egyébként én sosem dolgoztam ilyen óriásnál és valószínűleg nem is fogok. A természetben az állatok nem tudnak a végtelenségig nőni, úgy mint ezek az ájtí óriások, valószínűleg, nekik is vannak limitációik és néha el is hullanak, de a tetemük körül egész ökoszisztéma alakul ki. Szerintem csak jót tesz az, ha sok tapasztalt ember kirajzik a valós gazdaságba és nem reklámok klikkelését optimalizálja, hanem igazi termékeken dolgozik. Az utóbbi évtized eléggé stagnálónak tűnt, legalábbis a mesterséges intelligenciát leszámítva. Itt az ideje egy kis igazi innovációnak.

Aztán persze lehet változik a véleményem, ha állást kell keressek a legnagyobb válság közepette. A végén még junior full stack programozó leszek. Naphosszat ekézhetem a jávaszkriptet.

Demó.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: