péntek, június 09, 2006

A net

A net teljesen meg fogja változtatni az embert és így a világot. Megváltozik a fogalmunk a birtoklásról, a kapcsolattartásról, a barátságról, a megismerésről. Engem mostanában sokkal kevésbé zavar, ha a Duna elmos párszáz házat az alföldön, mintha nem megy egy félórára a net, amikor használni akarnám. A netező ember számára másképp telik az idő. Ez lesz az új vallás. Nemsokára bemondják a híradóban, ha leesett a Yahoo szerverparkja egy fél órára és plakátokon fogják hírdetni, amikor egy híres blogger posztra szánja el magát. Bevezetődik az ember mindennapi gondolkodásába a redundancia és a haszontalan posztok írása és olvasása elleni védekezés. Én sajnos már túl öreg vagyok ahhoz, hogy megtanuljak a haszontalan posztok írása ellen védekezni, rajtam már csak az oltás segíthet. Kinek van kedve sörözni menni?

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

mi az hogy meg fogja, már meg is változtatta

mzsolt írta...

De azért van itt még hely a változásra. És a visszaváltozásra.

Névtelen írta...

nem úgy látom, hogy lenne valamiféle tendencia is visszaváltozni. ez olyan lenne mintha a környezet védelme miatt azt kérnéd az emberektől, hogy mondjanak már le az autókról, légyszi.

mzsolt írta...

mindig vannak olyanok, akik szembe mennek az árral, pl az egyik atya is. De csak kevesen engedhetik meg magknak ezt a luxust. Egyébként meg tényleg tisztább lenne a környezetünk autók nélkül, de még azt sem bizonyított, hogy ők lennének a felelősek a globális felmelegedésért. De azért ha már megteremtettük, használjuk is ki, ha lesz telepátia, majd nem használjuk többet.