péntek, május 03, 2024

amikor a keresztapa vasluira látogatott egy vidió kazettán

A múltkor kicsit filóztam az átkosban a zene beszerzésének lehetőségéről. Erre kiadtak egy könyvet, mi szerint a szekuritáté aktívan részt vett a másolt vidiókazetták terjesztésében, sőt, úgy nevezik, mint a legnagyobb üzlet (amit azért én megkérdőjeleznék, bár lehet, hogy a kérdés igazából ott húzódik, hogy miről tudott a Kárpátok Géniusza és miről nem).

Most arra gondolok, hogy jó lenne megismerni azt a kort. Talán még meg is tudnánk érteni, nem telt el olyan sok idő, hogy párhuzamot tudjunk vonni a felületen zajló folyamatok és a mélyen zajlóak között. Talán hasznos lenne a jelen megértéséhez is. Talán még a jövőhöz is. Talán nem. Kár lenne egy életet eltölteni a rendszer megértésével és után rájönni, hogy a forradalom után ránk zúduló külvilág végül mégis nagyobb hatással volt ránk mint az a csomag amivel az átkosból jöttünk. Egy jó kis mesterséges intelligenciára kéne bízni a dolgot. Amíg az emberek nem ragaszkodnak az eredeti adatokhoz, hanem a "hivatalos" "értelmezéssel" megelégednek, soha nem lépünk előre.

Azt hiszem, engem azért mégis inkább az érdekel, hogy a jelen vizuális özönvizéből mire lesz kíváncsi a jövő és mit hoz a mesterséges intelligencia által lehetővé tett képi remix kultúra.

Demó.

Zene. Zene. Zene. Zene.

Reklám. Reklám.

Nincsenek megjegyzések: