kedd, február 16, 2021

Kopog-e a texasi kopó a kopogó hidegben?

Leesett Texasban a hó, ami állítólag elég ritka jelenség. Ami még ritkább, hogy óriási áramkimaradások is vannak, ezért az emberek nem tudnak a légkondikkal fűteni. Persze mindenki a megújuló energiaforrásokat hibáztatja, hogy elfagytak a szélkerekek meg ilyenek, közben meg az van, hogy a földgáz és szénerőművek estek ki, meg egy atomerőmű is (gondolom befagyott a szekundér vízkör :)). A megújuló források csak 6%-al termelnek kevesebbet, mint az elvárt energia, a hőerőművek estek 40%-ot.

Kíváncsi leszek, mit fognak lépni erre. Gondolom azért, a pénz beszélni fog és még több megújulót fognak építeni. Az extrém körülményekre jó megoldás lenne az áram szállítása, meg a reggeli és esti igényeket is ki lehet elégíteni tisztán napenergiával egy olyan széles országban mint Amerika. De azért a sajtóban majd megy tovább a sárdobálás.

Kár, hogy mind meg fogunk dögleni. Az emberek nem értik meg, hogy ha gyorsabban ömlik be a meleg a Föld nevű rendszerbe mint ahogy az átlagosan melegszik, akkor csakis a variancia növelésével tudja ezt megtenni a rendszer. Egy szép nyári reggelen arra fogunk ébredni, hogy megfagytunk.

Zene. Újabb ievan polka verzió, ezúttal zongorás koprodukció.

Pikszelek. Illetve teles képek.

Nincsenek megjegyzések: