szerda, február 21, 2024

vidiotizmus

Szóval akkor mégsem képzelték az emberek azt, hogy az árak gyorsabban növekedtek mint illett volna. Ebben a vidióban, arról (is) szó van, hogy a cégek profitja megkétszereződött az utóbbi két év alatt, míg a bevételeik csak 46%-ot nőttek.

Ebben a vidióban meg arról van szó, hogy abban a vidiójában, amelyben Sabine Hossenfelder azt állítja, hogy a kapitalizmus egy jó dolog, igen csak téved, főként azért, mert olyan dolgokat tulajdonít a kapitalizmusnak amelyek nem direkt következményei. Azt a vidiót én meg sem néztem, mert ismerősek a kapitalizmus védelmezőinek az érvei, vicces, hogy ez sokkal inkább filozófiai kérdés, mint mondjuk az, hogy van-e szabad akarat, ami egy biológiai/fizikai kérdés, amiben viszont teljesen elfogadom a Sabine érvelését. Egyébként Sabine vidiói a tudományról egész jók, de sajnos a cociális hálók (és a jótúb is az, valamilyen szinten) dinamikája azt követeli meg, hogy mindenki mindenről értekezzen és ez persze azt eredményezi, hogy mindenki mond hülyeségeket olyan témákban amihez nem ért. Ettől még persze fel lehet mérni, hogy ki miben kredibilis forrás és súlyozni a véleményét ezzel. Mindenesetre találtam egy jó csatornát ahol baloldali gondolatokat lehet megismerni, nincs is nagyon sok vidió, szép lassan megnézem őket.

Végül egy jó vidió Stanislaw Lemről. Nagyon régen olvastam és nagyon keveset, akkor még a robotok jobban érdekeltek, most az emberek érdekelnek jobban. Az azért érdekes perspektíva, hogy a holokauszt élményét dolgozza fel a könyveiben.

Demó.

Zene. Zene. Zene. Zene. Zene. Zene.

Nincsenek megjegyzések: