szerda, december 15, 2021

jonatán a kopitány

Ha van valami jó is ebben a világban amit építünk, az az, hogy elég jó komédiásoknak ad platformot. Ilyen ember Jonatán is, akit a jótúb ajánlott és nem bántam meg a klikket. Amikor követni kezdtem a brexit volt a kedvenc témája, de most egy a COP26-on készült videót ajánlanék.

Egyébként egy kis brexit. Szerintem az alapfeltevés jó a brexitben. Hátha lehet jobban élni akkor, ha egy kicsit újraírjuk a szabályokat. A baj csak az, hogy ennek még nem jött el az ideje, de hát a brexit mesterei nem várhattak még 25 évet amíg a szuperintelligencia segítségével újraírhatnák a szabályokat. Ezért szépen lenyomták a jó britek torkán a brexitet, akik csak most jönnek rá, hogy milyen lovat is vettek. Egyébként Kummingsz érdekeseket ír és bizonyára könnyebb írásban osztani az eszet, mint egy egész ország adminisztrációját és szociális ellátó rendszerét innovációs alapokra helyezni. Nem is biztos, hogy lehetséges, még a brexit sem elég nagy reszet ehhez. Az is lassan látszani kezd, hogy nem a torikkal kellett volna megcsinálni a nagy mutatványt, a munkások természetesebb szövetségesek lettek volna. Nem lepődnék meg, ha Dom egy napot hagyna csapot-papot és Pekingben kötne ki, ott nagyobb a gusztus az ő elképzeléseihez. Borisz amúgy is csak bulikázni akar Szent Karácsony éjjelén.

Az biztos, hogy tanulságos lesz a brexit, egyszer talán még meg is fogják érteni egyesek, miről is szólt valójában. Na nem mi, a pórnép, nekünk csak a porhintés jut.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: