vasárnap, november 28, 2021

egy megrémült vonalka

Pénteken az olaj(*) 11.55%-ot veszített az értékéből(**).

Ezt a vonalkát meg kell őrizni az utókornak.

Állítólag az esés oka az, hogy megjelentek a hírek a koronavírus új törzséről, az omikronról, ami talán sokkal veszélyesebb mint az eddigi király, a delta.

Akkor kezdett az olajár érdekelni amikor Putin elkezdte az ukrajnai cseszkődést. Akkoriban azt mondták, hogy azért nem lesz háború, mert sokat esett az olaj ára. Lehet egyébként, hogy fordítva volt, előbb esett sokat az olaj ára és akkor kezdte Putin a cseszkődést, hogy az embereket a cseszkődés érdekelje, ne az életszínvonaluk. Lusta vagyok visszakeresni a dolgokat és blogot akkoriban nem erőst írtam, ha jól emlékszem. Egyébként tényleg nagyon jól tükrözni az olajár, hogy éppen merre tart a világ, napi többször is megnézem és ha van 2-3% mozgás, akkor biztosan történt valami. Általában az OPEC űl össze vagy megy szét, de nem csak.

Azt szeretném, ha végre az időjárási katasztrófák hírének hatására is elkezdene az olajár rángani, de sajnos ez már csak akkor lesz, amikor túl késő lesz.

Zene.

(*) igen, tudom, hogy többféle olaj is létezik, ez a Brent, a legfontosabb talán

(**) igen, tudom, hogy szállítási időtől függ, a másnapi ár elvileg kevésbé releváns a hosszú távú gazdasági folyamatok szempontjából. Vagy mégsem? Lásd infláció most...

Nincsenek megjegyzések: