péntek, december 11, 2020

sakk

Vicces, hogy most egy új Netflix sorozat után némileg nőtt a sakk népszerűsége. Nem tudnának a környezetvédelemről is jó sorozatot készíteni? Amelyben a menő csajok legyőzik a gonosz olajmágnásokat?

Egyébként a sakk pont jó példa arra, hogy amikor a számítógép meghaladja egy területen az ember képességeit, akkor nem vet véget annak a területnek, hanem még érdekesebbé teszi azt és még hozzáférhetőbbé.

Így lesz ez a szingularitás után is. Csak akkor éppen minden terület válik majd egyszerre érdekesebbé. A filmkészítésen is nagyot fog dobni, már a sima digitális kamerák is óriásit dobtak a filmkészítésen. Bár lehet, hogy a jótúb az nem film. Legalábbis a filmkészítők szerint. Egyesek még ragaszkodnak a celluloidhoz, de hát állítólag mostanában sokkal több kőbaltát is gyártunk, szuvenírbe, mint amennyit akkor gyártottunk amikor állatokat vadásztunk a segítségükkel. Valószínűleg a celluloid sem fog eltűnni. De a filmek 99%-át számítógépen fogják gyártani virtuális helyszíneken virtuális szereplőkkel.

Újabb karácsonyi dal.

Nincsenek megjegyzések: