kedd, január 30, 2024

az óráink együtt járnak, járjunk mi is együtt. gondolatban

Megint két gondolat a tuitterről. Úgy látszik, egy sosem elég, de ha kitart a második érkeztéig, akkor papírra kerül.

Az első, hogy a vesztesek írják a történelmet. Ugyanis a nyertesek azzal vannak elfoglalva, hogy kormányozzanak a győzelem után, így a vesztesek (ha még élnek természetesen) megírhatják az elemzést. Ez ugye teljesen szembemegy a józan paraszti ésszel, ami szerint a nyertesek írják a történelmet, de én kezdem egyre komolyabban venni ezt az állítást. A példa is érdekes, Thuküdidész előbb volt hadvezér, mielőtt történetíró lett volna és veszített is csatában (bár a wiki szerint csak nem ért oda időben Amphipolisz védelméhez), amiért száműzték Athénból és mivel tehetős ember volt, jobb dolga nem lett mint történelmet írni. Én spekulálom hozzá, hogy az objektivitás is azért lett a vezérelve, mert az ő terveit is megáldották az istenek, aztán mi lett belőle. Amikor elfordítja az isten az arcát az emberről, az univerzum rá fordítja.

Egyébként ennek a gondolatnak egy következményét/szűkítését már régóta forgatom a fejemben, csak nem akarom leírni, mert ha nem jól csinálom, akkor nagyon félreérthető és arra nincs szükségem.

A második, hogy miért imádják a gyerekek annyira számítógépes játékokat. Most minden szülő sír, hogy a gyermekei nem akarnak kimenni a szabadba, meg nem akarnak csajozni meg autót vezetni meg semmit sem akarnak amit a normális emberek akarnak, csak egyfolytában számítógépes játékokkal játszanának. A megoldás vagy az, hogy nem adnak választási lehetőséget és belekényszerítik őket a "normális tevékenységekbe", vagy elveszik a játékokat remélik, hogy így ők találják meg az utat a "normális tevékenységekhez". Ehhez képest egy fickó azt írta, hogy valójában az egész a szabadságról szól. Annyira körbe van bástyázva a mostani gyermekek élete, a "normális tevékenységek is", hogy inkább választják a játékokat, ahol szabadon dönthetnek (persze következmények nélkül, ami azért eléggé elferdít dolgokat). Én spekulálom hozzá, hogy kár elvárni egy gyerektől, hogy szeressen a természetbe járni, ha nem volt (megfelelő) kert amiben játszhatott a sárban és szaladgálhatott kifulladásig.

Demó.

Zene.

az univerzum, ahogy a Webb látja.

azok a gonosz játékok, mint a gta3.


Nincsenek megjegyzések: