vasárnap, augusztus 28, 2022

márk és a szavaim lefőzhetetlen páros

A Muszaka azt mondta, hogy az emberi civilizációra nagyobb fenyegetést jelent az alacsony születésszám miatti populációs összeomlás mint a globális felmelegedés. És még ez az ember mesélte évekkel ezelőtt, hogy úgy tudott sikeres lenni, hogy alapvető problémákra (mint az autók meg a rakéták) új megoldásokat gondolt ki pusztán a fizikai elvekre való visszavezetéssel. Ami még jobb, hogy annyira komolyan gondolja ezt, hogy úgy gondolja, a most élők fogják megtapasztalni ezt az összeomlást, ezért kell megjegyezni a szavait. Házi feladat kiszámolni, hogy 8 milliárd ember generációnként akár 10%-os fogyással, mennyi idő múlva fog kipusztulni.

Volt még régebben egy másik hír is, hogy a szaudiak évente 1 milliárd dollárt költenek ezentúl kutatásra. Na minek is? Hát persze, hogy a hosszú élet titkát akarják felfedni, nem mondjuk az éghajlatváltozásra keresnek megoldást, aminek nem elhanyagolható százalékát az ő kőolajuk idézi elő. Persze, ha valaki egy feudalista rendszer feje, tuti az élete meghosszabbításával van elfoglalva.

Közben meg azt mondják a tudósok, hogy az idei rekord meleg nyár, amikor kiszáradt a folyók fele, átlagosnak fog számítani 2035-re. Milyen lesz az akkori rekord meleg, az agyvizünk is kiszárad?

Zene.

Tweetstorm. (ezentúl ilyen is lesz)

Nincsenek megjegyzések: