csütörtök, június 16, 2022

Top Gun: Maverick

Na ez aztán egy kilométer hollivudi szirup volt. Minden snitt tökéletesre cizellálva, maximális vizuális szépség és maximális érzelem, csak éppen minden olyan kiszámítható, egyetlen konfliktus nincs az egész filmben, aminek ne tudnánk előre a végkimenetelét. Szóval elég unalmas, de azért egyszer megnézhető film, de semmit nem fog senki tanulni belőle, az biztos. Azon gondolkodtam közben, hogy holivud is olyan mint a vallás, a szenteknek meg van a helyük mindenképpen az produkcióban, még akkor is, ha fölösleges az egész és nagyon mondvacsinált, lásd Val Kilmer és a mesterséges intelligenciával generált hangja.

Az meg persze alap, hogy teljesen kiforgatja a történelmet, ugyanis nem az irániak szegték meg a JCPA-t, hanem a narancsképű vonult vissza belőle, szóval amit a hős pilóta bácsik műveltek, az egy háború okát is szolgáltathatná. Na persze, az irániaknak több esze van a valóságban, mint a filmen, mert 5. generációs repülője az nincs (emlékszem volt valami sztori, hogy közöltek róla képeket és a hozzáértők beszóltak, hogy az a gép valószínűleg fel sem tud szállni, hát még légi csatázni, Su-57-ből meg a wiki szerint 16-ot gyártottak, valószínűleg egyet sem kapott Irán).

Na, hát kihagyhattam volna, de ezt sejtettem előre, de jó volt megint moziba menni, de nem nagyon tudom mit fogok az Avatarig nézni moziban, valószínűleg semmit, az Everything Everywhere All at Once sajnos hozzánk nem jön. :((((

Zene.

Nincsenek megjegyzések: