szombat, június 25, 2022

a vég kezdetének a végének a kezdete

Nem semmi, Ámerikában a legfelsőbb bíróság eltörölte az abortusz federális védelmét. És valószínűleg ez csak a kezdet, jön szép sorjában a többi jog, amit az utóbbi években vívtak ki, meglátjuk, a nők szavazati jogáig mikor jutnak el.

Ugyanakkor meg nem akarok ezzel foglalkozni, van nekem elég más bajom.

Itt van mondjuk az éghajlatváltozás.

De kitaláltam, hogy hátha mégis a mesterséges intelligencia megoldja ezt a problémát. Feltalálnak a segítségével valamilyen olyan növényt ami baromi gyorsan növekszik, szinte bárhol megél és gombnyomásra meg is lehet állítani a növekedését, hogy ne szípjon el minden szén-dioxidot a levegőből, mert azért a túl kevés sem jó. És ha már mindezt meg tudja csinálni, igazán semmiség lesz, hogy csokit teremjen. Tök jó lesz.

Nagyon belecsaptak a nagyok a lecsóba, a gúgel két képgeneráló rendszerről is közölt cikket az utóbbi időben, a májkroszoft meg beélesítette a kódgeneráló rendszerét és még a fészbukk is nyelvmodelleket publikál, pedig náluk elég necces a dolog, ki ne derüljön, hogy a felhasználók csetjeit szlopálják. Én nagyon hiszek a mesterséges intelligenciában, de a csodával határos dolgokban nem, ezért szeretném, ha nem ez lenne az egyetlen esélyünk az éghajlatváltozás ellen, de hát szegény ember vízzel főz. Azért Kína idén 156 gw szél+nap erőmű kapacitást fog telepíteni, az azért nagyon nem semmi, több mint bármely más ország teljes kapacitása, leszámítva a zamerikaiakat.

És a mosómaci is rájött, hogy kell vattacukrot enni. Azt hiszem, terápiaként, ezután is kell majd állatos jótúbokat linkelnem, ezen múlik mostanában a világ mentális egészsége.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: