szerda, május 04, 2022

az élet kezdete és vége

Ameszban úgy gondolják egyesek, hogy megint illegálissá kéne tenni az abortuszt. Az én tuitterem is megtelt ezzel a témával, pedig nem igazán feminista ikonokat követek. Csak gyorsan leírom a gondolataimat, hogy ellenőrizni lehessen, mennyire hibásan látom a jelent (vagy esetleg helyesen :)).

Szerintem liberális demokráciában nem lehet ilyen szintű jogokat megfosztani a népességtől. Még Oroszországban sem próbálkozik ilyennel a nadselű vezető, pedig ők a vezető ország ebben, a demográfiai csapdáról ne is beszéljünk. Ha mégis eltörlik a Roe-t, akkor gondolom kevés állam fogja törvénybe foglalni a tiltást, amely pedig törvénybe foglalja, azt már nem nagyon lehet demokratikusnak nevezni.

Egyébként meg már messze nem olyan szelek fújnak, amikor ilyen buta törvényeknek helye lenne, az első esetben amikor egy morálisan ártatlan áldozata lesz ennek a törvénynek, az emberek jogosan verik szét az állam fővárosának belvárosát. Az most úgyis nagy divat lett Amerikában, a gond csak az, hogy egyesek nem értik, vagy nem akarják érteni, hogy velük van a probléma.

Én mindenesetre lehet egy időre leszállok a tuitterről, mert már amúgy is nagyon ideje lenne.

Ja, és ez egy jó alkalom arra, hogy az emberek elgondolkozzanak azon, hogy okés-e az, hogy néhány vén ember eldöntse azt, hogy mit szabad és mit nem... Jöhetne már az az algoritmikus kormányzás lassan.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: