kedd, szeptember 10, 2024

az örökre visszatérő perfekt almás pite

No, a tegnap este az epöl bémutatta a zúj telóit, meg óráját, meg fülhallgatóját. A legérdekesebb az volt, hogy kezdik bevezetni a mesterséges intelligenciát és voltak egész jó kis támogatott funkciók, mint pl. a levelek összefoglalása, a megírt szövegek stilisztikai javítása, a képek, videók tartalmának felismerése és kereshetővé tétele. Sajnos nálunk nem elérhető ebből semmi. Nem tudom miért, talán az epöl így harcol az EU-val, vagy talán nincs elég szerverük ami az egész világ felhasználóinak elég lenne, ezért az otthoni piacra koncentrálnak. Mindenesetre szerintem elég rendesen kiszúrnak magukkal azzal, hogy nálunk nem érhetőek el ezek a dolgok, mert megoldja más ezt helyettük és hát ez már tényleg elég platform definiáló metaadat, amiről az ember nem szívesen fog lemondani. Nekem ezek a dolgok nem is igazán kénének telefonon, inkább az ubuntumban szeretném használni őket, főként ami a képek és videók tartalmi szortírozását tekinti.

A többi dolog gyengén muzsikált, látom a 8k vidiót nagyon nem akarják bedobni, bizonyára tartogatják ezt a nehezebb időkre, amikor még kevesebb újdonság lesz, a 120 fps-es 4k vidióért igazán kár új telót venni, bár bizonyára a fotók és vidiók minősége is javult, csak nehéz ezeket jól bemutatni. Mi mindenesetre kihagyjuk ezt a generációt is, a 6 éves XS-em tökéletesen működik még, főként azt a minimális időt amit naponta használom. Már kezdek azon gondolkodni, hogy megpróbálok kihúzni vele 10 évet, vagy talán még Androidra is váltok, valami olcsóra, egy 360 fokos vagy egy jó sztereó kamera sokkal jobban érdekel mint bármilyen telefonos cucc.

Más. Itt ez a jó kis vidió a dust és dust2 pályákról csében. Vagány dolog, hogy most már a játékokról is annyi információ kerül fel a netre, amennyit már senki nem tud befogadni, kell már szűrni. Lassan ez is mind szemantikussá válik, lehet metakérdéseket feltenni. Például ez a csatorna is tele van minden jóval, csak idő kell mindent végignézni.

Demó (nem egészen :)). Még egy akkor.

Zene. Zene.

Nincsenek megjegyzések: