kedd, március 21, 2023

álmomban gyíkemberek seperték a havat a befagyott Földön

Néhanapján érdekes dolognak gondolom a fék nyúzt, néhanapján meg elborzaszt. Most éppen viccesnek találom, hogy a Kolozsvári Állami Magyar Színház is promoválja az összeesküvés elméleteket (cikk és cikk).

Eszembe jutott Lorin Fortuna, aki már nagyon rég nyomta ezt a dumát. Ő legalább stílusosan nyomta, lehetett vidulni a dolgokon amiket mondott. A mostani konteósok komolyan veszik amit mondanak, a világot a pénz irányítja és az emberek kinyírására törekednek. Hát persze, úgy hívják, kapitalizmus.

De elvesztették a versenyt, a mesterséges intelligencia le fogja nyomni őket ebben is, mint minden egyébben is. Most még úgymond az intelligensebb modellek készítői próbálják visszatartani a technológiát, hogy ne használhassák fék nyúz gyártására és promoválására, de ők is el fogják veszíteni ezt a versenyt, a modellek kiszivárognak, replikálódnak, feltörődnek és jönnek majd a botok. Sok sok sok bot jön és az emberek fizetni fognak azért, hogy más emberek hazudjanak nekik gyíkemberekről.

Egyébként érdekes fickó volt az a Lorin. Beszédszintézisből doktorált, még a tézise is letölthető, van benne minden nyalánkság 91-ből: géppel írt szöveg, filccel beírt summákkal és omegákkal, z80 assemblyben írt programok több kommentárral mint amennyit én egy évben írok, ilyenek. Kicsit belenéztem, jó munkának tűnik. Érdekes, hogy ő készítette a rendszert ami a telefonhálózaton bemondta a pontos időt, azt én is használtam még anno. Gondolom amikor készült, bele kellett férjen az egész 64k ramba, vagy valami hasonló, az volt a kihívás, hogy 10-szeres mennyiségű adatot bepakoljunk a ramba. Most ugye könnyű lenne egy ilyen rendszert készíteni, minden egyedi szót felvennénk a telefonunkkal és minden simán beférne a ramba is, mehetne élőben az egész. Neki kellett 20 évnyi kutatás, hogy meg tudja valósítani azt a rendszert. Riszpekt. Ami meg a gyíkembereket illeti, szerintem unatkozott a fickó és rájött, ha sok hülyeséget mond, bekerülhet a tévébe és egy idő után függővé vált. Amúgy is, ilyen esetben a felelősség mindig azt terheli, aki teret ad, meg aki elhiszi a hülyeségeket. Aki gyártja, az mindig mondhatja, hogy beteg volt, amire nem volt gyógyszer.

Kicsit sajnálom az időt attól, hogy elolvastam azt a két cikket, nem újdonság számomra, hogy bárki lehet konteós, amióta a narancs képűből elnök lett. Legalább egy bejegyzés kerekedett a dologból, bár már bánom ezt is. Na gyorsan együnk egy kis csokit.

Demó.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: