szombat, április 30, 2022

filmek

Sajnos ebben a hónapban se volt sok kedvünk filmet nézni, meg energiánk se, könnyebb volt berakni a híreket az este végén és babrálni a telefont közben. Szóval ez a lista is ritka rövid lesz.

Peaky Blinders (6. évad): Ez megint nagyon jó lett, kár, hogy vége a sorozatnak, de jön még egy film, ami talán nagyot dobhat. Jó lenne, ha a II. világháborúban játszódna, bár a fronton talán nem nagyon van amit még újat mondani a háborúról (és érdekes módon, egyetlen laburista parlamenti képviselő sem halt meg, csak konzervatívak meg pár liberális, talán ott se voltak, vagy csak jobban tudtak harcolni, ami vicces lenne, ha ilyen szempontból reprezentatív lenne Tommy a laburistákra). De lehetne egy modern Casablanca is a történet, vagy valami ami jobban bemutatja azt, hogy hogyan is vészelték át a britek otthon a háborút. Lehet közben ármánykodni rendesen. Én várom a filmet is, jó lenne, ha a kolozsvári mozik is játszanák. A sorozatról nagyon nincs mit mondani, a jó kis Peaky Blinders minőség, meglepő a párhuzam ami a mai világgal húzható, ahogy lassan megint gyűl a fasizmus a világban és ahogy operálnak minden szinten a fék nyúzzal. Lehet, hogy a történelem sokkal gyakrabban ismétli önmagát, mint azt gondolnánk... Vagy az is lehet, hogy a jelent adják el régi köntösben, sajnos nehéz megállapítani.

Billions (6. évad): Ezt meg sem néztük teljesen, az utolsó részt még nem láttuk, de óriásit esett az ázsiója, nem hiszem, hogy sokat fog javítani az az utolsó rész. Jó tanulság ebben a sorozatban, hogy ha az alap konfliktus gyengécske, akkor teljesen lenyom minden mást is. Ameddig Axellel hadakozott Chuck és gyakran pengét váltottak, az érdekes volt, ebben a szezonban csak azt láttak, hogy emberek állnak, ülnek, belépnek egy irodába, kilépnek egy irodából és közben beszélgetnek. Én imádom a Woody Allen beszélgetős filmjeit, de azokban legalább szerelemről meg halálról van szó, ebben csak mindenféle jogi procedúrákról, a gonosz gazdagokról és a gonosz munkásemberekről és a gonosz politikusokról és a gonosz törvényekről és baromi unalmas. Az utolsó előtti részben volt egy buli, azt is sikerült talán a legunalmasabban megrendezni, ahogy bulit láttam filmben. Az biztos, hogy a 7. évad első részét meg fogjuk nézni, de ha nem dobnak valami nagyot, szerintem nem szenvedünk még végig egy egész szezont.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: