szombat, szeptember 18, 2021

ahogy a múlt a jövőbe sírűl

Meghalt Sir Clive Sinclair. Az olcsó számítógépei sokakat indítottak el Angliában a zsíros ájtí állásokhoz vezető úton. A Spectrum Kelet-európai klónjai meg ugyanezt tették itt, ahol ez talán még többet jelent.

Volt egy érdekes tuitter vihar arról, hogy egy cukorbeteg pakisztáni srác hogy tör be a játékiparba a 82-84 periódusban és mennyi rasszizmussal és nehézséggel szembesült.

Meg mostanában vannak ezek a filmek, hogy milyen nehéz volt a nőknek, a transzneműeknek, az lgbtk-nek, az egyebeknek 50-100 évvel ezelőtt.

És persze az is egyértelmű, hogy most sem sokkal könnyebb, csak nem köpnek utánuk az utcán.

És akkor arra gondolok, hogy nálunk még el sem kezdték megtárgyalni ezeket a dolgokat, talán a tudomásul vételnél tartunk, legjobb esetben.

A nyugatiak nem elfogadóbbak nálunk, csak régebben szembesültek ezekkel a problémákkal.

Ki kell dobnom a tévét a következő 50 évre, amíg az itteni társadalom is elfogadóbbá válik. Vagy lehet, nemsokára mehetek a Holdra, ha egyszer Ilon belecsap a lecsóba, ott kő regoliton nem marad.

Az mekkora dolog már, hogy élőben lehetett nézni a jótúbon, ahogy az első tisztán turistákból álló legénység 500 kilométer magasan keringve beszámol a dolgokról. Kár, hogy a kupolán nem nagyon sikerült kinézni a kamerával. Na majd legközelebb...

Zene.

Nincsenek megjegyzések: