vasárnap, szeptember 26, 2021

röviden: meg vagyunk baszva

Általában próbálok viselkedni ezen a blogon, de van egy téma, amiben nem tudok viselkedni. Ez a téma az éghajlatváltozás.

Van ez a német okosakat mondó jótúb csatorna, a Kurzgesagt és ők legutóbb az éghajlatváltozásról beszéltek.

Röviden a lényeg, meg vagyunk baszva. Persze, ezt eddig is tudtam, de reménykedtem, hogy hátha rosszul tudom. De nem, nem tudom rosszul. Az utóbbi 150 év alatt felépítettünk a világ egy elég nagy részén egy olyan ipari társadalmat, ami annyi szén-dioxidot kibocsátott, amit tuti nem leszünk képesek kivonni a légkörből. Csak fékezni tudnánk egy kicsit a katasztrófát, ha végre komolyan vennénk a problémát, de még mindig nem vesszük komolyan, még mindig bedőlünk az ócska halogató taktikáknak, amelyekkel a nagy szennyezők a befektetéseiket védik. Szerintem ők már a túlélési terveket készítik, talán az űrben, talán majd valami nagy betonvárosban egy óriási üvegkupola alatt úgy gondolják, hogy majd átvészelik azt a pár száz évet, amíg megint egyensúlyba nem kerül a természet, azután meg gondolják, hogy újrakezdik az életet itt a Földön.

Jó lenne, ha mi, a kirekesztettek, meg tudnánk őket győzni róla, hogy képesek leszünk a kölcsönösen biztosított megsemmisítésre, mikrohullámú ágyúval lelőjük az űrállomásukat, vagy felrobbantjuk a kupolavárosukat, ha az is lesz az utolsó dolog amit csinálunk.

Itt az ideje megalapítani a Mikrohullámú Kutya Pártot.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: