csütörtök, június 27, 2024

az öntudatra kelt meseautó

Régen voltak az önvezető autók téma ezen a blogon, most nem is igazán érdekel a dolog, mert már van egy autónk amelynek a vételárát amortizálni kell. Viszont most jelentett be a Rimac egy Verne nevű robotaxit, ami elvileg 2026-ban jelenik meg, móbájláj lesz az agya és már kormány sincs benne. Meglátjuk mindebből mi és mikor fog megvalósulni, ígéret volt eddig is bőven, bár mintha az utóbbi években leállt kicsit pezsgés ilyen téren. Lehet az általános mesterséges intelligencia pezsgés indította be ezt az új hullámot.

Ha már bejegyzésre adtam a fejem, akkor hadd osszak meg még egy linket. A dizni feltett egy csomó régi filmjéhez mindenféle extra anyagot, ami engem persze érdekel. Van pár dolog amit érdemes csekkolni, mint pl. ez a Claire de Lune feldolgozás még az eredeti Fantasiaból, ami nem került be a végső verzióba (mondjuk a 240p felbontás kriminális a mai világban). Ez is jó cucc, meg ez is.

És akkor még egy csatorna ajánló. Most a koreai háborút követik hétről hétre azok, akik az első meg a második világháborúról készítettek ilyen párhuzamosan zajló vidiókat. Teljesen más ezeket nézni, mint az orosz-ukrán háborút, sokat számít az, hogy ezeknél már tudjuk mit hoz a vég. Na most erről nem fogok filózni.

Demó.

Zene. Zene. Zene. Zene. Zene. Zene. Zene.

Nincsenek megjegyzések: