csütörtök, április 25, 2024

amikor kifogy a nutella az évtizedből, az ember nagy kérdés elé áll

Amikor az előző bejegyzést írtam, a végén eszembe jutott, hogy a 90-es évek végén is elég nagy érdeklődéssel vártuk az évtized, évszázad és évezred végét. Nem is igazán emlékszem, mikor vált számomra nyilvánvalóvá, hogy nem egy egyszerű dologról lesz szó, hanem valami különlegesről. Akkor is lehetett aggódni, hogy a számítógépek majd megőrülnek és felrobbantják a világot, a Y2K bug miatt. Most a mesterséges intelligenciától várja mindenki a világ végét. Aztán valószínűleg ugyanúgy nem fog semmi történni, az órák váltanak 2030 január 1-re és minden megy tovább a megszokott módon. Esetleg annyi lesz, hogy a szilveszter napi tévés közvetítésekben már virtuális (esetleg drónokkal létrehozott) tűzijátékot fogunk látni igazi helyett, mert végre okosabban költjük el azt a pénzt. És persze a bemondók is virtuálisak lesznek.

Mivel most írok blogot, már jobban nyomon követhető lenne, hogy mikor vált az évtized vége témává számomra. Mondjuk ezen a bejegyzésen kívül még nem igazán gondoltam rá, de persze már régóta fogadok vele kapcsolatban, de az nem azt jelenti, hogy foglalkoztat is igazán.

Na izé, az a lényeg, hogy még egy párhuzamot találtam a 90-es és a 2020-as évek között. Mire véget ér az évtized, sikerül bebizonyítom, hogy ezeknek több köze van egymáshoz mint két véletlen évtizednek (na jó, az 1910-es meg 40-es évtizedeket nehéz lenne lekörözni).

Mondjuk a folytatás nem volt valami fényes 2001-ben, meglátjuk még mit hoz 2031.

Demó.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: