péntek, február 04, 2022

újabb megrémült vonalka

A tegnap fészbuk jó 20%-ot veszített az értékéből, mert enyhén csökkent a felhasználóik száma és az epöl is kirúgta alóluk a széket a reklámok jobb célzásához már nem használhatják fel a böngészős manővereinket, csak a fészbukon belüli viselkedésünkre alapozhatnak, meg persze az egyéb spionkodásaikra, amelyekről én nem is tudok.


Hát mit mondjak, nem túl sok könnyet hullatok irántuk, én még mindig úgy látom, hogy nettó negatív a világra a hatásuk, akármennyire is próbálják azt a típusú érvet nyomatni, hogy nem a fegyverek ölnek, hanem az emberek. A fészbuk igenis öl, talán majd egyszer pontos statisztika készül majd róla. Arról nem is beszélve, hogyha mondjuk őket be lehetne tiltani, akkor bizonyára sokan jobban meghúznák magukat, mert könnyebben röpködne a banhammer.

Persze, van pozitív oldala is a fészbuknak, mégpedig a mesterséges intelligencia kutatás amit pénzelnek, de szerintem ha eltűnnének, a többi cég simán felszippantaná a kutatóikat, marad még elég terület amiben versenyezni lehet mesterséges intelligenciával.

Na ez most ennyi, ez inkább csak olyan muszáj-bejegyzés volt, pl a kriptóról csak akkor fogok megemlékezni, amikor nagyon-nagyon összedől, mondjuk elveszti az értékének 90%-át, mert egyébként annak az ára csak tiszta spekuláció, a mozgások csak annyira valósak, amennyire a spekulánsok engedik, az meg még tuti egy jó ideig viszi a hajót.

Zene.

Nincsenek megjegyzések: