kedd, február 08, 2022

mesterségem címere: karddal átszúrt logika

Kezdődik a hajcihő a hírekben, a választások, az oroszok, a korona, stb. Kezd nagyon elegem lenni, azt hiszem, megpróbálok leszokni a hírekről, mondván, hogy nem én vagyok a célközönség akire kalibrálják őket, az igazán fontos dolgokról a tuitterről is tudomást szerzek.

Még rosszabb az, hogy az "egyebek" hírek is ugyanolyan agylobbasztóak. Itt van mindjárt az udvarhelyi címeren a karddal átszúrt medvefej esete, amit egyes állatvédők (bár lehet, hogy az egész csak egy false flag akció) be akarnak tiltatni, mert az állatok elleni erőszakra bújt fel. És ezt egyesek teljesen komolyan vizsgálják. Ha egy kicsi közük is lenne a tudományhoz a vezetőinknek, tudnák, hogy tudományosan azt bizonyítani, hogy egy címeren egy karddal átszúrt medvefej agresszióra hajlamosít, teljesen lehetetlen (legalábbis a tudomány mostani állása szerint). Persze, a román törvényhozásnak vajmi kevés köze van a tudományhoz, ezért (is) áll ott az ország most ahol áll. (Igen, hogy teljesen őszinte legyek, a tudomány az analógiát is használja, bár először ugye bizonyítani kellene, hogy helyesen használjuk és egyébként ezen akad fenn az az érvelés is, hogy ha a szvasztika be van tiltva, akkor az udvarhelyi címer is betiltható, ugyanis az evidens, hogy maga a szvasztika nem okoz semmilyen hajlamot, de mivel a társadalmunk próbálja elkerülni a második világháborút és ehhez leginkább az emlékezés/tanítás módszereit használja, ezért jogos kisajátítani ilyen környezetbe a szvasztikát, mert másképpen tényleg hívószó lehet olyan elemek számára, akiknek nem a múltból való tanulás a célja. Mindez nem érvényes az udvarhelyi címer esetén, az nem jelképe egy alapjaiban romlott rendszernek.)

Vagy itt van a Rogán Dzsó esete, akit a szélső bal kancellálni akar, a közép balnak meg kénytelen védenie azon az alapon, hogy tévedni szabad, mert a tévedés a tévedés beismerésének az első lépése, ami meg a véleményünk cizellálásának az első lépése. És így kerül a közép-bal és a szélsőjobb egy táborba. De mégsem, mert a közép-bal úgy érzi, hogy nem szólhat bele egy más ország dolgába, a jobb meg úgy érzi, hogy igen. A bal mindig veszíteni fog. De szerencsére csak közép távon, mert minden autokrácia, bal, vagy jobb oldali eszmékre felhúzva, előbb utóbb elpusztítja önmagát, a kérdés csak az, hogy marad-e valaki élve a végén.

Azt hiszem, az a megoldás, ha teljesen kiszállok a mókuskerékből. Szavazni sem megyek, csak a lábammal, jó messzire.

Szerencsére a zene az örök.

Igen. Tessék.

Nincsenek megjegyzések: