szombat, július 31, 2021

Márk belenézett a tűzbe és a metaverzum visszanézett rája

Na itt a bomba hír, csak kicsit lassan őrölnek a blog kerekei, hogy Márk felteszi a fészbukkot a metaverzumra. Mondjuk a felteszi egy kicsit erős, gondolom már teljesen elfogytak az ötletei, hogy mit is lehetne kezdeni a fészbukkal és gondolt egy nagyot és bedobta ezt a metaverzum dolgot.

A metaverzum egyébként olyan mint egy vidiójáték, szóval számítógépen csinálják, de nem feltétlenül szórakozásra való, lehetne munkát is végezni, csak egy kicsit interaktívabban mint most, amikor a deszktoppot kell bámulni a monitoron és a billentyűzetet kell püfölni. Az internet utódja lehet, amelyben az emberek az avatárjukkal közlekednek és szívják fel a nájborgot meta kontentot.

Mindenesetre érdekes ez a dolog, a gond csak az, hogy Márknak egy cseresznyemagnyi hitele nincs abból a szempontból, hogy nem egy disztópiát csinál belőle, talán ezért teríti előre mindenkire a felelősséget, hogy együtt kell működni, meg ez, meg az. Én azért reménykedem, hogy sok technikai problémát megoldanak, sok jó módszert kitalálnak és sok jó nyílt forrást közzétesznek, így a fészbuk hozzájárul valamivel a szép jövőhöz mielőtt eltűnik a süllyesztőben. Az biztos, hogy a véerr és a mesterséges intelligencia terén azért letettek már sok jó dolgot az asztalra, még akkor is, ha csak azért, mert pénzt áldoztak rá, bárki megtehette volna, ha elég pénzt áldoz rá.

Kezdhetnék mondjuk azzal, hogy csinálnak véerr kontentot az instára és megtolják azt, hogy az embereknek kedve legyen hozzá. Mostanában kezdtem én is napi 5 percet szánni az instára, de egyelőre többet nincs okom, egy kicsit újra beindulhatna a véerr verseny köztük és a gúgel között, az mindenkinek jót tenne.

Érdekes még, hogy Paul Debevec lelépett a gúgeltől és átment a netflixhez. Vajon miben mesterkedik a netflix?

Zene.

Nincsenek megjegyzések: