szombat, március 13, 2021

Ne Főzz Tapiókát

Nem semmi ez az nft jelenség. Minél többet gondolkodom rajta, annál kevésbé van az egésznek értelme.

Ez gyakorlatilag egy másodlagos befektetési lehetőség a kriptó valuták piacán. De ugyanúgy, ahogy a pénzpiacokon, ezek a lehetőségek is egyre elrugaszkodottabbak a valóságtól. Gyakorlatilag az ember megvesz egy képet, amit egyébként le is tölthetne, szóval annak amit vesz gyakorlatilag zéró az értéke. Azért veszik most a sok nft-t, mert ki tudja, mennyit fognak érni majd a jövőben. Szerintem zérót, de úgy látszik, egyesek úgy gondolják, ha nekik ért valamit az az nft, akkor másoknak még többet fog érni. Nem értem ezt a gondolkodásmódot. Itt még legalább az sincs, hogy valaki nagyon ki legyen téve shortok által valamilyen eszköznek és lépéskényszerben legyen. Meddig lehet pusztán spekulációra építeni egy terméket? Tisztára piramisjáték, a normális piacokon az már tiltott, lehet meg kell jelenjen a shortolási lehetőség az nft-k piacán is ahhoz, hogy végre mozduljanak a szabályokat alkotók.

Miért jobb a szocializmus a kapitalizmusnál? Legalább a szocializmusban nem találtunk ki ilyen nonszensz dolgokat.

Egyébként az okos szerződésekben meg az algoritmikus kormányzásban hiszek, de szerintem lehet azt kriptó nélkül is csinálni.

Zene. Orosz csajok Vivaldit játszanak hegedűn a tengerparton. Az egyiket beküldték a vízbe, hogy csapkodjon, mert az jól néz ki.

Nincsenek megjegyzések: