csütörtök, március 11, 2021

Fukushima 10

Ma van a 10 éves évfordulója a fukushimai katasztrófának. Hivatalosan csak 1 ember halt meg a katasztrófa eredményeként és gondolom ennek sokkal több köze van a valósághoz, mint a kevesebb mint 100 ember, akik a csernobili katasztrófának köszönhetően veszítették az életüket.

Közben a leállított atomreaktorok által termelt elektromos energiát biztosító hőerőművek által termelt szennyezés ezreket ölt meg évente. Mikor fogják az emberek megérteni azt, hogy vége a játéknak, ésszel kell dönteni ilyen kérdésekben?

Sokat lehet filózni azon, hogy a Hiroshimára és Nagaszakira ledobott atombombáknak volt-e értelme, de az biztos, hogy a legtöbb áldozatot az által szedték, hogy az emberek félni kezdtek az atomtól és sokkal gyilkosabb energiatermelési módszereket részesítettek előnybe, amelyek ráadásul globális éghajlatváltozást is okoznak, rengeteg egyéb dolog mellett. Persze, lehet, hogy az atomtól való félelemnek köszönhetjük, hogy a hidegháború nem váltott át igazi háborúba, rengeteg embert képesek vagyunk megölni atom nélkül is...

Nincsenek megjegyzések: