szombat, október 25, 2014

hírek

Nem volt semmi nagyon eget rengető az utóbbi időben. Vagy lehet, hogy lemaradtam róla. Vagy lehet, hogy később fog kiderülni. Szóval jöhet egy kis filozofálás.

Előtte két videó. Az első egy virtuális gyerek. A másodikban egy nyuszi málnát eszik.

Volt régebben egy hír, hogy a Samsung 15 milliárdért épít csip gyárat, mert bár a telefonok eladása mostanában akadozva megy nekik, csip azért mindenbe kell és sokkal biztosabb a piac. Erre most az IBM meg eladja a csip gyárát úgy, hogy még ő fizet 1.5 milliárdot a Global Foundriesnak. Valószínűleg a részletekben van a magyarázat erre az érdekes üzletre, 10 nm-ig szerződtek le a GF-el és állítólag továbbra is nyomják a 3 milliárdos kutatási projektjüket amivel a szilikon alapú csipek utódait fogják fejleszteni.

A DARPA fejleszett valami grafén cuccot, amit az agyba fognak dugdosni, mert vékonyabb és jobb a fém elektródoknál. Bár szerintem erre nem lesz szükség az első emberi MI-hez, az uploadinghoz kell majd, szóval hajrá. Gondolom Guantanamoban tesztelik...

A Unity játék (és némiképp egyebek) fejlesztő környezetet készítő cég új vezérigazgatója (nem tudom pontosan mi a CEO magyar megfelelője) John Riccitiello, az EA egykori CEO-ja. Ez így elsőre lehet, hogy nem tűnik nagyon relevánsnak, de szerintem egy jó kis lépés abba az irányba, hogy a való és a digitális világ jobban összefonódjon. Unityt mindenkinek, lehetne tanítani első osztályban környezetismeret helyett, szerintem nagyobb hasznát veszik majd a gyerekek 15 év múlva.

Nincsenek megjegyzések: