vasárnap, január 23, 2011

izék

Még egy kis médiatörvény. Szóval a lényeg az, hogy igazságot kell írni és akkor nem lesz baj, az igazságért még senkit nem zártak be. Vagy mégis? Persze, nehéz definiálni az igazságot, lehet egy jó kis téma lesz ezt publikusan megvitatni, még a mestint kutatás is hasznosíthat belőle dolgokat. :)) Szerintem pl. az az igazságos, amikor mindenki ugyanolyan százalékot adózik a jövedelméből, egyesek szerint pedig az, ha a többet keresők többet. Érdekes lenne megnézni, a pro és kontra új médiatörvény táborai hogy oszlanak meg ebben a két kategóriában.

Ennyit erről. Egy nagyon jó kép a Foboszról, reméljük, sikerül az oroszoknak mintát is hozni belőle jövőre.

Lehet egyszer kiderül, hogy mindannyian eredetileg marslakók vagyunk és ez az a hold, ami a legkedvesebb kéne legyen nekünk (bár mintha a Fobosz sokkal kevesebbet kerengett a Mars körül mint hogy megjelent az élet a Földön, utána kéne nézni...)

Egy jó kis inerjúsorozat a Valve-al, volt néhány meglepő dolog, pl. használnak már tekintet követést (gaze tracking, nem tudtam jobban lefordítani), hogy optimalizálják a részletek kidolgozását (na jó, ezt most leegyszerüsítettem, mondták egyesek, hogy a technikai duma nem olyan érdekes a blogomon, meg tudom érteni, nem is akartam soha túlzásba vinni, de ez nagyon érdekes volt mindenképpen számomra).

Ja, meg most vittem végig a Left4Dead-et, normál nehézségi fokozaton, ha majd meg lesz nehézen is, írok róla még.

Két jó cucc a vimeon. 1, 2.

Január 28-án lesz 25 éve, hogy felrobbant a Challenger. Valaki készített egy számot anno, amit persze nem tudott megosztani a világgal, mert nem volt még Youtube. De most van. Elég megható a videó, és a zene is egész jó. (innen)

Nincsenek megjegyzések: