szombat, május 01, 2010

Hold

A japánok is emberszerű robotot akarnak a Holdra küldeni, persze lehet nem fog összejönni 2015-ig egy magáncégnek, de azért szorítunk nekik, mint az amcsiknak is. (innen)

2 megjegyzés:

marcona írta...

Tiszteletem!
Minden amit az ember készít emberszerű.Az ember formájú robot még nagyon korai(csak álom).A kutatáshoz nem másolat kell,hanem célszerszám.Amúgy én is szurkolok,hogy sikerüljön.

mzsolt írta...

Hát attól tényleg nagyon messze állunk, hogy az ember legtöbb képességét reprodukáljuk robotokkal, de azért vannak már egész jó ember formájú robotok (pont egy japán prof készít újabb és újabb verziókat a halott felesége mintájára) és a legtöbb robot sokkal jobban is tud összeadni már mint az ember. Szerintem egyelőre elég az a cél is, hogy valami emberre némileg hasonlító robotot tegyenek a Hold felszínére, nagyobb hatása lesz az átlagemberre, mint egy rovernek (legalábbis én így gondolom). Azt hiszem, igazából mostanában már az a baj, hogy az embereket nem érdékli már az űrkutatás, nem tartják fontosnak, ezért lenne ennek értelme. Meg persze robotikailag is biztosan nehezebb feladat mint egy rover és lehet, hogy nagyobb eséllyel kezdhetne neki a holdon található barlangok feltérképezésének mint egy kerekekkel rendelkező jármű, bár akkor már vannak ennél vadabb elképzelések is. A lényeg az, hogy pénz legyen ilyesmikre is, az afganisztáni háború költségeiből már rég éttermet nyithattak volna a Holdon...