csütörtök, augusztus 17, 2006

Magyar?!

Kiderült, hogy Charles A. Csuri magyar, Lóri mutatott egy linket ahol fel van sorolva. Nagyon tanulságos hely egyébként, érdemes megnézni. Érdekes, hogy a művészetekből és a tudományból jutott két oldalra való híresség, ezek szerint ezek a kedvenc foglalkozásai a magyaroknak, vagy erre áll rá az agyuk.

6 megjegyzés:

tootles írta...

azon a listán túl sok olyan van, akinek csak töredéke magyar. az ilyenekre sajnos túl könnyen ráfogják, hogy "magyar", nem számít, hogy mellette legalább olyan arányban van zsidó, argentin, zimbabwe-i, kínai, stb vér.

mzsolt írta...

Igazából persze a listának sincs értelme, de nem is ez a lényeg.

Credo írta...

Kign, azert kicsit feldobja az embert egy ilyen hosszu lista, es lehet talalni ujakat is. Persze valo igaz, rengeteg koztuk a mar USA-ban szuletett, negyed vagy meg kisebb reszben magyar (esetleg zsido magyar), Edward James Olmoson peldaul nagyot neztem, izig-verig mexikoinak hittem. Ugye a kedvenc filmes temamban peldaul a ket frissebb Oscar-dijasunk, Adrien Brody es Kate Hudson is eleg kis szazalekban lehet magyar (Kate Hudson anyjarol, Goldie Hawnrol meg megerositest sem talaltak, bar evtizedek ota kozismert a magyar szarmazasa, igy lehet benne valami, ugyanakkor a Goldie, ha muvesznev is, sejteti, hogy a Goldmannbol keletkezhetett, talan). Nem mintha a zsido magyarokat nem tekintenem magyarnak, de azert naluk (foleg a sok USA-ba kivandoroltnal) ismert a magyar elotti nemzetiseguk is, rajuk tehat Izrael ugyanannyira buszke lehet, es igy kicsit mar kevesbe a mieink. Remelem nem hangzott tul antiszemitan, nem annak szantam, csak hangosan gondolkodtam. :)

mzsolt írta...

Hehe, megint a régi kérdés, mi a fontosabb, a genetika vagy a nevelés? Szerintem mikor mivel lehet dicsekedni, az a fontosabb. :)) A magyar zsidókról azt hiszem kimutatták, hogy genetikailag teljesen eltérőek (voltak), gondolom mostmár azért jobban keverednek. De mégis magyarnak vallották magukat, vagy marslakónak. :))

Persze az egész csak annyira jó, hogy az ember egy kicsit jól érezze magát, (vagy rosszul :)) ettől sem okosabb nem lesz és a tojás ára sem megy le.

Névtelen írta...

en orultem annak h. megtalaltam ezt a listat. Talan buszke vagyok magyarnak lenni, es nem vagyok "egyedul a nagyvilagban". Valo igaz, sok magyar van szerte a vilagban, mindenhol lehet talalkozni veluk. Es ez jo. Legalabbis en ezert szinte mindenhol otthon erzem magam, es tobbek kozott ezert sincs honvagyam...

mzsolt írta...

Nekem az amerikai haza utáni honvágyam lett tőle.