csütörtök, december 19, 2019

youtube ajánló

ez: arról, hogy milyen rossz lesz nekünk a jövőben, ha kormány összekapcsolja a megfigyelő rendszereit arcfelismeréssel.
 
Életem első kommentjét ez alá a youtube videó alá írtam, ezt:

“A developed country is not a place where the poor have cars. It's where the rich use public transportation.” - Gustavo Petro

I guess, in the future, this will change to: a developed country is where the public embraces the government using face recognition and not fearing it.

There will be many good uses for face recognition, gait recognition, etc. Let's hope they will outweigh the bad uses.

Nagyjából azt jelenti, hogy olyan világban lenne jó élni, ahol az embereknek nem félnie kellene attól, hogy a kormány arcfelismerést alkalmaz, hanem örülniük kéne neki, mert a pozitív hozadéka sokkal több, mint a negatív hozadéka.

Ha valakinek kétsége van afelől, hogy a tömeges arcfelismerésnek lehet pozitív hozadéka, akkor hadd írjak erről gyorsan egy sort: az arcfelismerés teszi lehetővé, hogy a begyűjtött adatokat időrendi sorrendbe tegyük egy emberről. Ezekből az adatokból aztán nagyon sok hasznos dolgot lehetne jósolni, pl. egészségi állapotot, fáradtsági állapotot, stb. Milyen jó lenne, ha a jövőben otthon belenéznénk a tükörbe és az azt mondaná, hogy ma nem kell bemenj dolgozni, mert nagyon gyűrött vagy, de azért ne forduljon elő ez túl gyakran?

ez: az Index kipróbálta a bécsi önjáró buszt. Na kb ilyesmi lesz Kolozsváron is.

Nincsenek megjegyzések: