vasárnap, november 09, 2014

linkek

Most nincsenek hírek, csak 3 link, minimális kommentárral, szóval jobb lesz elolvasni őket, nem olyan hosszúak.

1. Michael Jordan óvva int mindenkit a MI téltől amit a big data és deep learning túligérgetés fog elhozni. Bizonyára sokkal jobban átlátja a helyzetet mint én, de szerintem már nem lesz soha MI tél, illetve esetleg akkor, ha az emberiségre is rájön az örök tél. Mára már nem csak igéretekről szól az MI, a Google például egy 100% MI cég és már nagyon sok milliárdot ér, nincs is nagy szüksége befektetésre már, aki utól akarja érni, annak talán.

2. Larry Page visszavonul az uncsi napi teendőktől amit a Google vezetése igényel és új irányokat keres a cégnek, nem rettenve vissza olyan radikális dolgoktól, amelyekkel a tech cégek nem nagyon foglalkoznak és csak évtizedek múlva térülnek meg, de akkor potenciálisan az egész bolygó ügyféllé válhat. Pl. az élet radikális meghosszabbítása sok embernek érdekes lehet. Gondolom ezentúl többször ebédel majd Kurzweillal.

3. Kevin Kelly végre egy normális MI jövőt vázol, amiben az MI ugyanolyan egyszerű, de hasznos szerepet tölt be az életünkben, mint a csapvíz vagy a központi fűtés. A cégek a tisztított, érzelmektől mentes MI-t fogják a legdrágábban adni, gondolom a mocskos szociális pókhálókből összekutyultak már ingyen járnak. Egy érdekes adat, 2009 óta 17 milliárd dollárt fektettek MI cégekbe, amiből csak a tavaly 2 milliárdot (mondjuk ez kevesebb mint az átlag, gondolom lennének itt érdekes részletek, ha hozzáférhető lenne a tanulmány/cikk amiben ezt boncolgatják).

+1, már a Gameloft is keres munkatársat Data Scientist pozícióra. Egy kicsit tényleg túlfűtött az ipar, annyi jó adattudós nincs amennyire szükség lenne, bizonyára többször fognak alulteljesíteni, vagy akár rossz tanácsot adni ezek az emberek mint ahányszor hasznosak lesznek, de nem kell félteni a sok buta céget, ha egy bebukik, jön kettő helyére.

Nincsenek megjegyzések: