kedd, augusztus 05, 2014

hírek

Végre a SpaceX rájött arra, hogy mégis a legjobb livestreaming platform a youtube és ma reggel már élőben nézhettük ahogy felbocsájtják az Asiasat 8-at, nagyon szép volt. Remélem még sok szép ilyen felbocsájtást nézhetünk élőben, de ha tényleg napi több lesz a 2050-es években, azt hiszem, már nem nézem meg az összeset. Ja, volt egy olyan hír, hogy a SpaceX dominálni akarja a naprendszert a 2100-as években. Hát ezzel nem tudom mit kezdjek, akkorra már mindenféle szingularitáson túl leszünk, szóval nem releváns. :)

Egyébként Musk a MI-t tartja a legveszélyesebb dolognak. Nagyon helyes, remélem egyesek megpróbálnak nagyon meggazdagodni a barátságos MI-ből (szerintem igazán meggazdagodni csak abból lehet, nagyon hosszú távon az a jövő) és megpróbálják beérni majd az ő gazdagságát. A nextbigfuture írója szerint ugyanis sanszos, hogy ő lesz a leggazdagabb ember, ha bejön a Tesla és a SpaceX és teljesen uralja majd az autó és űripart. Egyelőre jó úton halad.

Más. Fredo Durand és csapata és társszerzői megint egy eszméletlen érdekes cikket írtak arról, hogy nagysebességű kamerával rögzítve tárgyak képét némileg visszaállíthatóak azok a hanghullámok amelyek mozgatják azokat a tárgyakat. Nagyon jó kémkedési módszer, magyarán. Ja, és szorozzuk csak meg ezerrel a mintavételezési sebességet és minőséget és millióval az algoritmusokat és elképzelhetetlen, hogy ebből mi fog 20 év múlva kisülni.

Most egy ideig nem lesznek hírek, szabira megyek nemsokára.

Nincsenek megjegyzések: