vasárnap, július 27, 2014

hírek

Csak a szokásos. Azt hiszem, nem kell komolyan venni a sok nagy cég sok nagy bejelentését. Inkább csak a részvény papírjaik értékének szinten tartását célozzák vele, ugye abba bele kell számolni a jövőt is, hát ez egy jó módszer a jövő "jóslására". Aztán max nem jött össze. Az utóbbi három hétből nem sok maradt mostanra, amit meg akarok említeni. Az IBM három milliárdot akar költeni a szilikon lecserélésre szén nanocsövecskékkel, amikor már nagyon ideje lesz. Közben meg azt csiripelik a madarak, hogy eladják a csip gyáraikat. Nehéz lesz licenszelni egy technológiát, ha nem bizonyítják, hogy működik is, nagyban. A Microsoft meg irányt vált az új vezető alatt, mobil és felhő lesz az új cél, másnap meg kirugják a Nokia felvásárlásával átvett dolgozók nagyrészét. A mobil talán mégis inkább csak szoftverben érdekli őket, akkor viszont nagyon fel kell kössék a gatyájukat.

Felreppent a hír a terabájtos RAM-ról is, szóval akkor 10 év múlva talán tényleg összejön.

Öngyilkos lett Seth Teller. 50 éves volt. Az ő tézise volt az első komolyabb tudományos munka amit olvastam. Azóta sem értettem meg a Plücker koordinátákat, vissza kéne térni hozzá.

Végül egy kis zene. Perturbator, jobban megy tőle a munka. A hírek sajnos ilyenek, de nem így mondják be őket. De nincs gond, levezetőnek jöhet ez az örökbecsű sláger a kilencvenes évekből.

Nincsenek megjegyzések: