vasárnap, november 04, 2012

még izék ömlesztve

novemberben egyesek nem borotválkoznak. mások regényírásra adják a fejüket. elhatároztam, hogy minden novemberi hétvégén próbálok írni a blogba. ha lehet, mindkét nap.

csak Bobak iráni származású, Steve valójában szíriai. ennyit a közel-keleti ismereteimről.

a pc éra véget ért, nem azért, mert az Apple csillió iPad-et ad el, hanem azért, mert a Microsoft feladta. a pc-nek nagyon hiányzik egy killer app. erre a Microsoft ahelyett, hogy ezt megcsinálná, inkább beszáll a tablet piacba. most, hogy van nekem is iPadem, nem is síratom olyan nagyon a pc-t. programozni valószínűleg mindig asztalnál fogunk, billentyűzettel, de a többi valószínűleg előbb-utóbb eltűnik. lehet, jobb is így, a számítógépek kikerülnek a szabadba, a való világnak kell majd megfeleljenek, nem egy sarokban kell szípják a port. elkel majd az a 48 magos intel proci.

vajon a Googlenél a youtube feltöltéseket betömörítő gépek száma konstans vagy gyorsabban nő a youtube mint Moore törvénye? lesz ebből még probléma? gondolom csak akkor, ha nem sikerül a tévé társaságokat kinyírni. mi is néztük Baumgartnert ugrani, nem semmi infrastruktúra kellhet 6 millió néző egyidejű kiszolgálásához. tcp/ip-n.

93 júniusában a leggyorsabb szuperszámítógép linpack teljesítménye 60 gigaflop volt, mint egy mostani jobb procié. 20 év múlva mit is fogunk játszani 20 petaflopon? Doom 7-ben az impek minden szőrszála szimulálva lesz. és valószínűleg külön programozót vesznek fel erre az egyetlen feladatra.

a Marson mégsincs metán. viszont van Curiosity. legjobb dolog a heti rendszerességű Curiosity Rover Report.

gondolom mostanában a legnagyobb buzz az amerikai elnökválasztás körül van, szóval akkor kéne szkórolni ebben a sajátvektorban is. Hajrá Obama (bár a béke Nobel díjat akkor sem érdemelte ki, főként miután kilőtte a Recycle Bin-t)!

Nincsenek megjegyzések: