kedd, január 12, 2010

izék

Avatar. Itt egy cikk (igazából egy blog bejegyzés, de egyre kisebb a különbség a kettő között, átlagosan is, ebben az esetben végképp) arról, hogy amiután kijönnek az emberek (egyesek) az Avatarról, depressziósak lesznek az "igazi" világtól. Mondjuk az amcsik tényleg nagyon depresszióra hajlamosak, vagy ezt hiszik magukról, vagy ezt akarják elhitetni velük. Tovább nem is kommentálom, csak tetszett a cikk, ennyi.

Ja, sokat bírálják ugye az Avatart, hogy egyszerű a története. Ez egyrészt igaz, másrészt meg nem, ugyanis aki akar gondolkodni, annak rengeteg lehetőséget ad a film, hogy gondolkodjon a bemutatott világról, a navi társadalomról, stb. Pl. én azon filózom, hogy fejlettebbek-e a navik mint az emberek, tekinthető az őket körülvevő természet bioengineering termékének és az életvitelük tudatos választásnak. Ennek nyomain gondolkodom, meg azon, hogy holnap is el kéne menni, megnézni mégegyszer. :)

Kapitalizmus. A Starbucksnak van egy érdekes reklám szájtja, ami persze arról szól, hogy fejezzük ki a szeretetünket, énekeljük azt, hogy All you need is love, lehetőleg minél többször és minden ének után a Starbucks 5 centtel segíti az afrikai éhezőket (vagy haldoklókat, nem is tudom). De csak az első millió éneklőig, tehát gyakorlatilag max. 20000 dollárt szán a dologra a Starbucks. Nem tudom mennyibe kerülhetett a honlap elkészítése (valójában én is az elkészítését dokumentáló bejegyzésből értesültem róla) de biztos többe mint 20k dollár, a hosztolás is benne lehet pár ezerben havonta, szóval egyértelműen a reklám az egész lényege, nem a szegény afrikaiak segítése, ha az lenne, akkor a drága weboldal helyett odaadnák simán az egész pénzt. Persze így éhesek maradnak nyugati webfejlesztők is, ami megint nem jó, egyébként semmi bajom nincs azzal, hogy munkát adnak nekik, főként ha minőségi dolgokat művelnek. Igazából amiért felhoztam ezt az egészet, az az, hogy még Romániából nem énekelt senki, igazán valaki magyar énekelhetne és mi lennénk az elsők. A hivatalos romániai éneklés amúgy is elég sznobra sikerült (a magyarországi csak egy fél fokkal kevésbé sznob). Az afrikaiak egész viccesek, lehet szórakozni összehasonlítgatni a különböző országokban hogy is megy az All you need is love.

Nincsenek megjegyzések: