csütörtök, április 02, 2009

Kémia

A főépületben a bejáratnál van néhány nagy akármi, ami azt hirdeti, hogy mennyire jó dolog is a kémia, mennyit segített az emberiségnek. Teljesen aláírom, de a számítógép is fel van sorolva, ENIACCAL, Neumann Jánossal, mindennel, nem olvastam végig a szöveget, gondolom ilyen alapon a sajtkészítők (és a többi tejtermék készítői) is magukénak érezhetik a számítógépek forradalmát, mert rengeteg sajtot ettek a mérnökök. Ami vicces viszont az, hogy a telekommunikációt is a kémiának köszönhetjük, mint az a képen egy PSP-vel telefonáló fickóval ábrázolva is van. Lehet kimaradt a Nokia N-Gage mém a plakát készítőinek (vagy sejtenek valamit). Na nem baj, szeretjük a pspt, talán majd kipróbálom vele a wifit a Matyi téren.

ÉÉÉÉÉs, hogy ne legyen ez a bejegyzés teljesen értelmetlen, nagyon szép idő volt ma, itt a tavacs.

2 megjegyzés:

Lorant írta...

Hat igen, kemia nelkul nem sok minden lenne az ipraban es ITban. Muanyag nelkul mibe epitenenk be a chip-eket. Es hat chip sem lenne kemia nelkul ;).

mzsolt írta...

A kémia csak lehetővé teszi a csipek készítését, nem belőle következik. Ugyanúgy, mint a matematika lehetővé teszi a kémiai elméletek gyártását, nem belőle következik. Szerintem itt mindenképpen a matematika (logika) elsőbbsége a mérvadó, főként ha figyelembe vesszük a történeti előzményeket, Babbage differencia gépéhez nem volt szükség kémiára, mégis programozható lett volna, ha sikerül megépíteni, Ada Lovelace írt is rá programokat ugye.

Na mindegy, azért szeretjük a kémiát meg a műanyagokat meg a sampont, csak ne már minden belőle eredjen. :)