szombat, április 19, 2008

Szomorú jövő 3

Az X-Prize newsletterben volt egy cikk Kurzweilről, meg arról, hogy megpróbálja túlélni a következő 21 évet a szingularitásig (legalábbis ő 2029-re jósolta), gondoltam írhatnék a szingularitásról.

Nagyjából akkor jön el a szingularitás, amikor az emberivel megegyező szinvonalú mesterséges intelligenciát sikerül majd készíteni. Rövid időn belül az majd kifejleszti az embernél kétszer intelligensebb mesterséges intelligenciát és akkor már nagyon nem fogjuk érteni, hogy mi történik, az emberek elvesztik a motivációjukat, hogy tudománnyal foglalkozzanak, mindenkiből irodalmár meg festő lesz. A fejlődésben megállított, hat hetes kutyákkal fogunk sétálni moziba, hogy megnézzük amint a digitális Tom Cruise és Marlene Dietrich megmenti a Földet a vogonok megszállásától, a finnyásabbja a színházban holografikus Steven Seagalt nézhet amint a Hamletet játssza. Persze, bizonyára lesznek jó dolgok is, az első ami most az eszembe jut, hogy nem lesznek politikusok.

Egyébként Kurzweil első könyve a témában már olvasható a weboldalán. Jó szórakozást.

ze fun

Hát ez nagyon vicces. Zefrank tart egy versenyt, mindenki megpróbál úgy tenni, ahogy egy régi képén látható. Verseny kiírás itt, képek itt, érdemes megnézni.